La seguretat dels vehicles.

“Si al setembre comença a ploure, tardor segura és”.

A Talleres Santa Eulalia vetllem pels interessos dels nostres clients i per això realitzem aquest article sobre els diferents aspectes que afecten la seguretat dels vehicles.

Arriba la tardor i comencem de deixar enrere els dies llargs, calorosos i assolellats per donar pas a tardor on els dies són més curts i freds.

Aquests canvis no només ens afecten a nosaltres sinó que també afecten el nostre vehicle, per això, cal fer una revisió general del seu estat per tal d’assegurar-ne el correcte manteniment i funcionalitat.

Tot i que a l’estiu el nostre vehicle hagi funcionat de manera correcta, no hem de descuidar que si no realitzem els manteniments quan indica el fabricant (ja sigui per edat o quilometratge), podem escurçar la vida útil del cotxe. A més que a l’estiu el nostre vehicle és quan més quilòmetres ha fet el que comporta més desgast i brutícia acumulada.

En aquesta revisió hem de tenir en compte diferents aspectes del vehicle, com ara revisar l’enllumenat ja que ahir a la nit més d’hora, fer una neteja del motor és una bona forma d’allargar la vida de les juntes, maneguets i connexions de cables.

Altres aspectes més importants rellevants quant a la seguretat són:

– Revisió i canvi de pneumàtics

Els pneumàtics són de vital importància, ja que és l’únic contacte entre nosaltres i la carretera. Ells suporten tot el pes del vehicle, absorbeixen les irregularitats de la carretera i permeten que ens puguem moure cap a un costat o altre.
A l’estiu amb les altes temperatures i xàfecs poc freqüent ens pot fer la sensació que les rodes agafen bé, però quan l’asfalt es torna fred i humit, és quan surten a la llum tots els mals dels pneumàtics que no es troben en bon estat.

A més que els trajectes llargs, camins difícils o excés de pes d’equipatge, poden haver afectat el seu estat. Això pot provocar el seu desgast, deformació i fins i tot sobreescalfament.
Per això Tallers Santa Eulalia et recomanem comprovar la pressió dels pneumàtics així com l’estat general: buscar desgasts desequilibrats a la banda de rodament i talls o deformacions als perfils dels laterals.
Si trobes algun desperfecte no cal dubtar a canviar-los, invertiràs la teva seguretat i la dels altres.

– Canvi de les escombretes eixugaparabrises

Les escombretes eixugaparabrises són un dels elements clau per a una conducció segura ja que la visió clara és de vital importància sobretot en cas de tempesta.

Els experts ens recomanen canviar-les una vegada a l’any i una bona estació per fer-ho és després d’estiu ja que la llum solar i els raigs ultraviolats tenen tendència a degradar la goma de les escombretes, a més de la calor, que fa que el cautxú perdi flexibilitat, i per tant, la capacitat per evacuar aigua.
Altres aspectes que poden provocar que les escombretes es facin malbé són l’acumulació d’insectes, fang i brutícia.

Un altre indici que hem de canviar-les és si quan les utilitzem veiem que falta uniformitat en la neteja i fa que es netegin bé algunes zones però altres no, així com si escoltem sorolls grinyolants quan posem en marxa el netejaparabrises en moment de canviar-los.
Així que abans que comenci l’hivern amb les pluges i les nevades fortes les hauríem de canviar.
Recorda que un bon manteniment del vehicle allarga la vida útil i redueix la possibilitat de col·lisions amb altres vehicles. La teva seguretat i la dels que estan al teu voltant no tenen preu.